Haku

Tietoa meistä

Aalto-yliopiston arkisto

Aalto-yliopiston arkisto on kaikille tutkijoille avoin arkisto Otaniemen kampuksella Espoossa. Arkistopalvelujen tehtävänä on yliopiston asiakirjallisen perinnön säilyttäminen ja siihen pohjautuvan tutkimuksen edistäminen.

Arkisto vastaa asiakirjojen ja toiminnan tuloksena syntyvien audiovisuaalisten ja esineaineistojen pitkäaikaissäilytyksestä, digitoinnista ja aineistojen tietopalvelusta. Arkiston kokoelmiin kuuluu Aalto-yliopiston ja sitä edeltävien korkeakoulujen asiakirja-aineistot (Teknillinen korkeakoulu, Helsingin kauppakorkeakoulu, Taideteollinen korkeakoulu). Kokoelmat sisältävät myös lukuisia henkilö- ja yksityisarkistoja, oppilastyö- ja lopputyökokoelmia sekä laajoja kuva-aineistojen kokonaisuuksia.

Aineistoon voi tutustua kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme löytyvien kokoelmaluetteloiden avulla.

Tutustu arkiston kokoelmaluetteloihin

Aineistojen käyttö

Käyttöoikeustiedot näytetään Finnassa kuvan yhteydessä, suurin osa aineistosta on lisensoitu Creative Commons-lisenssillä, osassa jatkokäyttö on luvanvaraista. Finnassa on julkaistu myös pelkkiä kuvailutietoja aineistoista, joissa on näyttörajoituksia. Aineistoa pääsee tutkimaan tässä tapauksessa ottamalla yhteyttä arkistoon sähköpostitse.

Finnassa on vasta rajoitettu määrä digitoitua aineistoa ja arkistolla on kokoelmia, jotka eivät vielä ole digitaalisesti saatavilla. Aineistoja pääsee tutkimaan etukäteen sovittuna ajankohtana arkiston tutkijatiloissa Otaniemessä.


Arkistoaineistojen tutkijapalvelut, korkearesoluutioset kuvat, digitointi ja käyttö julkaisuissa:

Ota yhteyttä: arkisto@aalto.fi

Käyntiosoite: Otakaari 1B, 02150 Espoo